Miten pukeutua halloween-juhliin 2019

Halloween

Halloween kolkuttelee jo ovelle: sitä vietetään lokakuun viimeisenä päivänä, eli aivan kohta! Tänä vuonna halloween osuu keskelle viikkoa, eli torstaille, joten juhlinta on monissa paikoissa siirretty seuraavaan päivään tai marraskuun toiseen päivään, mikä on samalla pyhäinpäivä. Halloween on suhteellisen uusi tulokas suomalaiseen juhlaperinteeseen, mutta se on ottamassa oman paikkansa vapun, juhannuksen ja muiden perinteisten juhliemme rinnalla. Jos haluat päästä viettämään halloweenia, ota selvää oman paikkakuntasi tapahtumista, tai järjestä kemut itse omalle lähipiirillesi! Tarkista kuitenkin ensin, ettei joku ystäväsi ole jo suunnittelemassa omia kekkereitä. 

Halloween-juhlissa kuuluu syödä kurpitsaruokia, kertoa kummitusjuttuja ja leikkiä hieman pelottavia seuraleikkejä. Myös kauhuelokuvan katsominen yhdessä sopii juhlan teemaan, jos koette olevanne jo liian vanhoja metsästämään omenaa ämpäristä hampailla tai jahtaamaan toisianne pihalla taskulampun valossa. Lapset voivat myös kiertää naapurustoa tinkaamassa karkkia kepposten uhalla, mutta jos kolmikymppiset ryhtyvät samaan puuhaan verisissä asuissa ja liehuvissa viitoissa, ei vastaanotto ole yhtä lämmin. Joku voi jopa soittaa poliisit, joten kannattaa keksiä jotain muuta kivaa – vaikka pullonpyöritystä. 

Halloween-juhliin vietävät lahjat voivat liittyä juhlan teemaan, ja olla esimerkiksi halloween-teemaisia koristeita, karkkeja tai pikkusyötäviä. Netin kokkausaiheisilta sivuilta löytää reseptejä kummitusbanaaneihin ja muihin hieman kammottaviin herkkuihin, mutta vieras voi oikaista mutkat suoraksi ja poiketa leipomon kautta. Useat leipomot tarjoavat halloween-aiheisia leivoksia ja kakkuja, joita voi viedä tuliaisina halloween-juhliin. Halloween-tunnelmaan pääsee heti vetäistessään ylleen jonkin karmivan asun, esimerkiksi zombie-asun tai viikatemiehen huppuviitan. 

Halloween-asut ovat aiempaa karmivampia

Halloween asut 2019 ovat karmivampia kuin koskaan! Kurkista naamiaisasuliikkeiden nettisivuille tai käy kivijalkakaupassa – jos uskallat! Verisiä kirveitä, pääkalloja ja muita kauhistuttavia elementtejä ei puutu tämän vuoden halloween-asuista. Halloween-juhliin voi toki pukeutua kuten haluaa, mutta juhlien järjestäjä toivoo yleensä, että vieraat pukeutuisivat juhlan teemaan sopivaan naamiaisasuun. Halloween-asuksi sopii niin pirun, vampyyrin, zombien, viikatemiehen kuin vaikkapa teurastajan asu, mutta minkä tahansa asun voi tuunata sopimaan halloween-juhlaan. Viimeisintä muotia ovat meksikolaishenkiset Sugar Skull- ja Day of the Dead -asukokonaisuudet näyttävine maskeerauksineen.

Piruksi voi pukeutua niin mies kuin nainenkin. Yksinkertaisimmillaan tämä onnistuu laittamalla päähän pirunsarvipannan, missä voi olla myös vilkkuva valo. Asua voi täydentää hännällä ja hiilihangolla, sekä lateksihaalarilla tai -minimekolla. Tavallinen pikkumusta tai mustista paidasta ja housuista koostuva asu toimii myös, kunhan asusteet ovat asianmukaiset. Nainen voi täydentää asua paloautonpunaisella huulimeikillä ja kynsilakalla.

Vampyyriasuksi käy tavallinen juhlapuku tai iltapuku, mitä täydennetään sopivalla peruukilla, silmämeikillä (myös miehet) sekä irtohampailla. Pari veripisaraa saa suupieliin huulipunan tai -lakan avulla.

Zombie-asuksi käy esimerkiksi sairaanhoitajan tai nunnan asu, kunhan puuteroi naamansa valkoiseksi, ja lisää tekoverta päälleen. Viikatemiehen asu on melkein yhtä helppo kuin perinteinen valkoisesta lakanasta saatava kummitusasu: kietoudu mustaan viittaan tai kankaaseen, vedä huppu päähän ja nappaa tekoviikate mukaan. Teurastajankin asun tarvikkeet saattavat löytyä valmiina kotoa, sillä se koostuu esiliinasta, kumisaappaista ja ehkä hengityssuojaimesta. Naamiaisasuliikkeestä saat puhallettavan kirveen ja pullollisen tekoverta. 

Tuliko kiire? Näin muokkaat työasusta halloween-asun

Saitko kutsun halloween-kemuihin kesken työpäivän, etkä enää ehdi käydä kotona vaihtamassa kuteita? Ei hätää – jos matkan varrelle osuu naamiaisasuliike, voit muuttaa tavallisen työasusi halloween-asuksi tuossa tuokiossa ostamalla sopiva asusteita. Naamiaisasuliikkeestä voit myös ostaa valmiin asukokonaisuuden, minkä voit vaihtaa yllesi vaikka juhlapaikan vessassa. Esimerkiksi second skin -haalarin kanssa et tarvitse mitään muita asusteita tai meikkiä, koska sinusta ei näy neliösentinkään verran omaa ihoa. Kurpitsakeiton syömistä varten sinun on laskettava kasvot kokonaan peittävä huppu alas, mutta boolin juominen onnistuu ohuen ja joustavan kankaan läpi. 

Naamiaisasuliikkeestä löydät kaulapantoja, piilolinssejä, tekoarpia, hämähäkinseittikuvioisia sukkahousuja, hanskoja ja kynsikkäitä sekä muun muassa peruukkeja, joilla voit tuunata perussiistin työasusi halloween-asuksi. Jos sinulla on vaikkapa musta mekko, saat asuun sopivaa karmivuutta vaihtamalla ihonväriset nylonit hämähäkkikuvioisiin sukkahousuihin, kietomalla harteillesi hämähäkinseittiä jäljittelevän hartiahuivin ja laittamalla päähän noidanhatun. Tavallisen paidan voi vaihtaa hämähäkinseittikuvioiseen, tai sen voi tuunata irtokauluksilla, pääkalloaiheisilla kaulakoruilla ja zombie-peruukilla. Kasvoille hieman sotkuinen meikki ja arpitarra, niin zombie-asu on valmis! Myös tilkka tekoverta päälle kaadettuna toimii aina.