Missä tilanteessa kauneusleikkaus kannattaa?

Kaiken ikäiset miehet ja naiset käyvät kauneusleikkauksissa. Kauneusleikkauksista tulevat usein mieleen rintojen suurennusleikkaukset, mutta plastiikkakirurgit tekevät myös rintojen pienennyksiä, silmäluomien korjausleikkauksia, rasvaimuja ja esimerkiksi vatsankiristysleikkauksia. Plastiikkakirurgisella klinikalla voi teettää myös intiimialueen korjausleikkauksia, luomenpoistoja, hampaiden valkaisuja, ryppyjen poistoja ja juonteiden täyttöjä sekä esimerkiksi arpien poistoja. Osa kauneusleikkauksista tehdään lääketieteellisin perustein, osa taas asiakkaan itsetunnon vahvistamiseksi ja tämän elämänlaadun parantamiseksi.

Iltapäivälehdissä kerrotaan tuon tuosta epäonnistuneista kauneusleikkauksista. Ne on yleensä tehty ulkomailla ilman perusteellista ennakkoselvitystä. Suomalaisella, tasokkaalla klinikalla tehdyt kauneusleikkaukset ovat turvallisia, sillä niillä toimivat kokeneet ja ammattitaitoiset kirurgit. Plastic Surgery Center on Suomen suurin plastiikkakirurginen klinikka, jonka koko henkilökunta on erikoistunut esteettiseen plastiikkakirurgiaan ja turvallisiin toimenpiteisiin. Plastic Surgery Center toimii sekä Helsingissä, Tampereella että Turussa. Osoitteessa Plasticsurgery.fi pääset tutustumaan monipuoliseen palveluvalikoimaan sekä miehille että naisille. Maksuttomassa konsultaatiossa kuulet lisää erilaisista laserhoidoista, rasvaimuista, ihon nuorennushoidoista ja muista palveluista, joita tämä yritys tarjoaa. Alle on esitelty muutamia esimerkkejä Plastic Surgery Centerin tekemistä toimenpiteistä.

Rintojen suurennusleikkaukset

Rintojen suurennus on se suosituin kauneusleikkaus, sillä kauniit rinnat vaikuttavat suuresti naisen itsetuntoon. Silikoni-implanteilla rintoja voi suurentaa luonnollisen oloisesti. Kun asialla on kokenut ammattilainen ja toimenpiteessä käytetään laadultaan ensiluokkaisia silikoni-implantteja, onnistuu rintojen suurentaminen kaikin puolin turvallisesti. Toimenpide kestää alle 1,5 tuntia, eikä sairaslomaa tarvita kuin pari päivää. Hintaa operaatiolle tulee noin 7000 euroa, ellei leikkaukselle ole lääketieteellisistä perustetta, mikä laskee leikkauksen hintaa. 

Plasstic Surgery Center suorittaa myös huonolaatuisten implanttien vaihtoja. Uskotaan, että tuhansilla naisilla Suomessa on rinnoissaan tuntemattoman laatuiset ja terveydelle vaaralliset implantit.

Rintojen kohotusleikkaukset

Rintoja voidaan myös kohottaa. Laihduttaminen, raskaus sekä ikääntyminen voivat saada rinnat roikkumaan. Litteiksi muuttuneet, roikkuvat rinnat voidaan saada jälleen nuorekkaiksi rintojen kohotusleikkauksen avulla. Tämän toimenpiteen aikana poistetaan ylimääräistä ihoa, ja laskeutunut nännipiha siirretään takaisin luonnolliselle paikalleen.

Rintojen pienennysleikkaukset

Liian isot rinnat voivat aiheuttaa niska-hartiaseudun vaivoja sekä iho-oireita rintojen alla, minkä lisäksi suuret rinnat voivat aiheuttaa haittaa urheillessa. Rintojen pienennys auttaa monia isorintaisia naisia myös pukeutumis- ja itsetuntovaikeuksissa. Kela saattaa korvata osan toimenpiteestä, mikä maksaa noin 6900 euroa. Leikkauksen jälkeisen sairasloman kesto vaihtelee 2–6 viikkoon. 

Vatsankiristysleikkaukset

Vatsankiristysleikkaus eli abdominoplastia kiristää raskauden tai kovan painonpudotuksen jälkeen roikkuvaa ihoa. Vatsasta tulee jälleen kiinteä, ja toimenpiteestä jää vain huomaamaton arpi bikinirajalle. Tarvittaessa kirurgi suorittaa myös vatsalihasten kiristämisen ja vatsan alueen rasvaimun. Hinnat vaihtelevat noin 5000 ja 9500 euron välillä.

Silmäluomien korjausleikkaukset

Silmäluomileikkauksen avulla voidaan nuorentaa kasvoja helposti ja nopeasti. Yläluomien leikkaus laserilla kohentaa roikkuvia yläluomia. Tarvittaessa kirurgi myös hioo silmäkulmia. Alaluomien ja silmäpussien leikkaus poistaa ylimääräistä ihoa silmien alta tehden silmistä nuorekkaat ja viehättävät. Luomileikkaukset maksavat noin 2500–2900 euroa.

Nenäleikkaukset

Nenäleikkaus

Jos oman nenän muoto ei miellytä, se voi aiheuttaa suurta henkistä kuormitusta. Nenäleikkauksen avulla on mahdollista eheyttää minäkuva ja parantaa elämänlaatua. Olipa kyseessä synnynnäinen muotovirhe tai vamman tai sairauden aiheuttama ongelma, nenä voidaan korjata sopusuhtaisemmaksi alkaen noin 4500 eurolla.

Allien poistoleikkaukset

Löystyneitä olkavarsia ei saa kiinteytettyä urheilemalla, vaan allit on poistettava joko rasvaimulla ja/tai käsivarsien kiristysleikkauksella. Dermolipektomia on tämän edullisimmillaan noin 2200 euroa maksavan toimenpiteen virallinen nimitys.

Intiimialueen leikkaukset 

Sisäisten häpyhuulten pienentäminen sekä uudelleen muotoileminen on yllättävän yleistä. Esteettisellä intiimikirurgialla parannetaan naisen itsetuntoa, sukupuolielämää sekä liian suurista häpyhuulista aiheutuvia oireita, kuten hankausta ja kipua. Häpyhuulen voi korjata alkaen noin 3400 eurolla. 

Plastic Surgery Center on ainoa klinikka Suomessa, mikä tarjoaa MonaLisa Touch -laserhoitoa. Tällä hoidolla vähennetään emättimen kuivuutta kiristämällä intiimialueen kudoksia ja lisäämällä limakalvojen verenkiertoa. Laserhoito lisää kollageenin tuotantoa ja uusien solujen kasvua, ja se onnistuu turvallisesti, kivuttomasti ja ilman sairasloman tarvetta.

Muita esimerkkejä esteettisistä toimenpiteistä 

Laserilla voidaan tehdä monia kauneudenhoitotoimenpiteitä. Esimerkiksi couperosaa voidaan hoitaa erityisellä laserlaitteella. Myös karvanpoisto kasvoista, kainaloista tai koko vartalolta onnistuu laserhoitojen avulla. Laseria käytetään myös luomien poistoon ja tatuointien poistoon. Liikahikoiluunkin saa avun plastiikkakirurgilta, sillä sitä voidaan hoitaa ihon alle ruiskutettavan botuliinin avulla. Tähän hoitoon voi saada Kela-korvausta.