Hyvä lahja äidiltä tyttärelle

Lahja

Tuntuuko sinustakin, että lahjojen antamisesta on tullut aiempaa vaikeampaa? Ennen kelle tahansa saattoi lykätä kahvipaketin tai kukkakimpun, ja joululahjaksi saattoi antaa villasukat tai kynttilänjalan. Tänä päivänä kaikilla tuntuu olevan jokin allergia, erikoisruokavalio tai vakaumus, joten edellä mainitut lahjaideat eivät olekaan itsestäänselviä vaihtoehtoja. Kahvin sijasta moni juo kofeiinitonta luomuyrttiteetä, ja kukat aivastuttavat – sekä aiheuttavat välillisiä päästöjä, onhan ne kasvatettu kenties päiväntasaajalla asti. Vegaanit eivät käytä villasukkia eivätkä nahkalaukkuja, ja konmaritus- sekä minimalismibuumi on saanut ihmiset kammoamaan yli kaiken tavaralahjoja. Tavaralahjat ovat muuttuneet iloisista yllätyksistä stressin aiheiksi, joita puidaan netin keskustelupalstoilla. Tavaralahjasta eroon pääseminen aiheuttaa vaivaa, ja sen väliaikainenkin varastointi saattaa ahdistaa tiukimpia minimalisteja. Lahjakulttuurimme sääntöjen mukaan meidän pitäisi kuitenkin olla iloisia saamistamme lahjoista, vaikka lahja olisi kuinka epämieluisa – muuten meidät leimataan kiittämättömiksi. Epämieluisien lahjojen saaminen aiheuttaa paljon ristiriitaisia tunteita. Miten säästää lahjan saaja tunnemyllerrykseltä ja antaa sopiva lahja? Kas siinä pulma, varsinkin kun kyseessä on oma tytär.

Muotilahjat 2019

Tytöt ovat usein hyvin kiinnostuneita muodista ja vaatteista. Muoti kuitenkin muuttuu jatkuvasti, ja nuoren tytön elämään kuuluu usein myös leikittely ja kokeilut eri tyylien välillä. Vaikka tytär olisi viime viikolla toivonut tietynlaista talvitakkia, se saattaa tällä viikolla tuntua jo ihan tyhmältä. Jos haluat ostaa tyttärellesi uusia, muodikkaita vaatteita, valitse joko lahjakortti tai säästä ostamasi vaatteen kuitti – näin vaatteen saa tarvittaessa vaihdettua tai palautettua. Nuorten keskuudessa on tällä hetkellä muotia suosia eettisiä vaatteita ja kirpputoreja. Uusien vaatteiden ostamista on alettu jopa häpeillä. Monille kirpputoreille saa lahjakortteja – olisiko lahjakortti ja vaikka fillareilla yhdessä toteutettu kirpparikierros hyvä lahjaidea? Kirpputorille voi lähteä vaikka naapurikaupunkiin, sillä vaihtelu virkistää. Matkan voi toteuttaa ekologisesti junalla tai bussilla.

Pientä tarpeellista

Kierrätysintoilijatkin ostavat usein alusvaatteensa uusina. Jokainen nainen tarvitsee hyvät rintaliivit, läjän alushousuja ja ison määrän sukkia. Jälleen kerran, kannattaa antaa mieluummin lahjakortti alusvaateliikkeeseen kuin käydä ostamassa ”noloja” tai väärän kokoisia tuotteita. Kondomit osoittavat, että välität tyttärestäsi ja tämän turvallisuudesta. Jos osoitat kondomeita antamalla suhtautuvasi avoimesti ja luontevasti seksuaalisuuteen, tyttären kynnys kysyä sinulta tarvittaessa neuvoa laskee. Jos tyttärelläsi on tarvetta esimerkiksi uudelle puhelimelle tai läppärille, hän todennäköisesti kertoo niistä. Tuoksukynttilöitä tai uusia verhoja tytär ei todennäköisesti osaa arvostaa, mutta paketti lempisuklaata saattaa kyllä kelvata. Myös hyvälaatuinen kosmetiikka tulee usein tarpeeseen. Jos tytär on vegaani, tulee tämä ottaa huomioon myös kosmetiikkahyllyllä. 

Elämyksiä ja yhdessä vietettyä aikaa

Mieleenjäävimmät lahjat liittyvät yleensä elämyksiin ja yhdessä vietettyyn aikaan. Elämyslahjat ovat muotiakin! Elämyslahja ei lisää tavaramäärää, vaan antaa uusia kokemuksia ja mukavia muistoja. Mitä jos ostaisit tyttärellesi lahjakortin kasvohoitoon, hierontaan tai vaikkapa valokuvausstudioon, mistä hän saisi laadukasta täytettä sosiaalisen median tileilleen? Seikkailuhenkinen nuori tykkäisi vaikka tuulitunnelikokeilusta, karting-ajosta, laskuvarjohypystä tai esimerkiksi karhusafarista. Ehkä käytte yhdessä tutustumassa johonkin uuteen joogalajiin, vaikkapa ilmajoogaan. Entä koska olette viimeksi käyneet ulkona syömässä kaksistaan? Varsinkin syntymäpäivälahjaksi voisi sopia illallinen hienossa ravintolassa, missä on kangaspöytäliinat ja molemmin puolin lautasta rivi aterimia. Useimmat ravintolat tarjoavat myös lähi- ja kasvisruokaa, jos tämä on teidän perheellenne tärkeää.

Tyttöjen reissu

Yhdessä vietetty aika on erittäin arvokasta. Jos vain aika ja budjetti sallivat, järjestä lahjaksi tyttöjen reissu. Edullisimmillaan se voi tarkoittaa telttailuretkeä läheiseen saareen tai piknikretkeä kaupungin puistoon. Yhteinen kylpyläviikonloppu ei ole ollenkaan hullumpi idea, ja sesonkien ulkopuolella sen voi saada erittäin edullisesti. Suomessa on paljon toinen toistaan hienompia kylpylähotelleja, joissa uida, saunoa, lillua porealtaassa ja syödä hyvin. Risteily on toinen vaihtoehto, mutta kaikessa meluisuudessaan ei yhtä rentouttava. Risteilyyn saattaa sisältyä muutama tunti Tukholmassa tai Tallinnassa. Pieni pyrähdys ulkomaille tekee molemmille hyvää. Ehkä pyrähdys voisi olla pidempikin? Pariisiin, Lontooseen tai esimerkiksi Riikaan pääsee hyvin halvalla. Tällainen kaupunkikohde on omiaan sekä shoppailusta että museoista ja nähtävyyksistä kiinnostuneille naisille. Turkissa tai Espanjassa pääsee hankkimaan kunnon rusketuksen, eivätkä tällaisetkaan rantalomat ole kovin kalliita. Äkkilähtö etelään maksaa edullisimmillaan vain 200 euroa, eli saman verran, kuin viikonloppu kylpylähotellissa.